Alex Boeye (89) van Antwerpse volksband ‘De Strangers’ overleden

Zanger, gitarist en tekstschrijver Alex Boeye is overleden, vooral gekend als stichtend lid van De Strangers, samen met Gust Torfs (overleden in 1997) en Pol Bollansee (overleden in 1984). Kort na het startschot van de band in 1952 sloot John De Wilde (90 jaar oud) zich aan bij De Strangers en later ook René Van Laken (overleden in 2016), Bob Van Staeyen (overleden in 2020) en Ernest ‘Nest’ Adriaensen (82 jaar oud).

Alex Boeye was naast ‘De Stranger met de baard’ ook kunstleraar en hij drumde bij de lokale harmonie. Als tekenaar verzorgde hij dikwijls coverhoezen voor de band. Zijn vrouw overleed in 1989 al na slepende bronchitis. Hij heeft er een zoon en twee dochters mee. Nadien kreeg Boeye een nieuwe partner.

Boeye bracht ook solo nummers uit zoals ‘Stranger Alex: Helemaal op z'n eentje’ (1985) en ‘Lot ons stoppen met die komedie’ (1988).

Rust zacht ALex ,

Heel veel sterkte aan vrienden , fans en familie

26 weergaven0 opmerkingen