HULDE CONCERT AAN EEN GROOT MIJNHEER WILL TURA.

Ruim twin­tig arties­ten bren­gen hul­de aan Will Tura in Sportpaleis

Een mooi ,prachtig hulde concert aan de grootmeester van het Vlaamse lied.

Een lach maar ook af en toe een traan

De West-Vlaamse zanger Will Tura heeft donderdag in het Antwerpse Sportpaleis afscheid genomen met een "ultiem concert". Meer dan twintig artiesten brachten tijdens 'Will Tura nodigt uit, het ultieme concert' hulde aan de 83-jarige zanger door een lied uit zijn repertoire te brengen.

Will Tura stond meer dan zestig jaar op de planken. In juni kondigde hij zijn afscheid aan omdat hij alzheimer heeft. Hij rondde zijn carrière af met de uitgave van het verzamelalbum 'Als ik terugkijk (en 99 andere liedjes)'.

Donderdagavond vond dus een "groots muzikaal huldebetoon" plaats. Onder meer Bart Peeters, Clouseau, Daan, Geike Arnaert, Helmut Lotti, Niels Destadsbader, Ruben Block, Sandra Kim en Stijn Meuris brachten een nummer van 'de Keizer van het Vlaamse lied'.

Niels Destadsbader:

"Hij is een geweldig lieve collega, ook een heel lieve man, die ook elke dag bezig is met hoe de jeugd het doet. Hij belt mij regelmatig om te zeggen: “Ik heb dat gezien of dat gehoord.” En hij kent nog altijd West-Vlaams, hé. De meeste mensen kennen hem zo. Maar als hij mij belt, klappen we zo, in het West-Vlaams.”

Will genoot mee vanop de eerste rij,

maar hij besteeg ook nog een laatste keer

zelf het podium en zong 'Eenzaam zonder jou', onder luid applaus van al zijn fans.

Een emotioneel moment.

15 weergaven0 opmerkingen