top of page

JEFF BROWN ( EX SWEET SPEELT OP ZONDAG 11 DECEMBER 2022 IN DEN AKER TE EKERENDe zoete geur van succes.

Het is nu eind 1987 en de grote doorbraak waar Jeff op zat te wachten stond op het punt om op zijn schoot te landen! Glam Rock-legendes Andy Scott en Mick Tucker van Sweet waren op zoek naar een basgitarist en al snel vonden ze Jeff!


Met de nieuwe rocker line-up van Scott, Tucker, zanger Mal McNulty en Jeff, genoot Sweet van een nieuw succes nadat een opnieuw uitgebrachte discoversie van hun 70's hits de hitparades binnenstormde. De nieuw gevormde Sweet was echter verre van disco en ze gingen op pad en toerden onvermoeibaar door het VK, Europa, Australië en Nieuw-Zeeland. Hun populariteit groeide en groeide onder de rockbroederschap.


In 1992 keerde Sweet terug naar de studio en nam het album The A Album (ook bekend als The Answer) op. Het was een kleine afwijking van hun Glam Rock-roots met zijn harde rockrand en Mal's metal-achtige zang. Het werd zeer goed ontvangen en door de beperkte oplage werd het meteen een verzamelobject. Het werd later opnieuw uitgebracht door Angel-Air en met bonusnummers had het een indrukwekkende 15 nummers! Dit bracht vreugde bij degenen die het origineel niet in handen konden krijgen.


Sweet was nog steeds erg in trek in het livecircuit en had zich gewaagd aan de VS die echt van de klassiek klinkende Britse rock hielden. In 1996 verliet Mal Sweet en werd vervangen door Chad Brown (geen familie!) Chad heeft 2 jaar op zang gediend, maar door problemen met zijn stem moest hij midden in een lange tournee vertrekken! De band moest hem snel vervangen en er was maar één natuurlijke keuze.... Het was tijd voor Jeff Brown om op te treden als frontman! Jeff heeft al bijgedragen aan het grootste deel van de beruchte Sweet-harmonieën en als een volleerde zanger in zijn eigen recht met een krachtige levering en een uitstekend bereik, katapulteerde hij de band naar een geheel nieuw niveau van toejuiching!


Vanwege zijn afnemende gezondheid moest Mick Tucker Sweet helaas verlaten in 1991 en in 2002 verloor hij helaas zijn gevecht met Leukemie. Zijn drumkruk was extreem moeilijk te vullen en ze vonden zijn vervanger in de vorm van de Duitser Bodo Schopff van MSG. Zijn ambtstermijn was echter van korte duur en hij werd vervangen door een van Jeffs oude cohorten, Bruce Bisland.


De aantrekkingskracht van de studio riep opnieuw, de line-up die nu bestaat uit Scott, Brown, Bisland en met nieuwe toevoeging, Steve Grant op keyboards, ging naar Andy's studio thuis in Wiltshire om het album Sweetlife uit 2002 op te nemen. Dit epische 11-track album stond vol met nummers die je echt terugvoerden naar de harmonierijke, hook-beladen, rockier Sweet-dagen die plaatsvonden na het Chinn/Chapman Bubblegum-tijdperk. Slechts één nummer werd als single uitgebracht, The catchy athem; Doe het helemaal opnieuw. Na het succes van dit album bracht de band ook een in de studio opgenomen 'live' dvd uit met de meeste nummers van Sweetlife en een paar klassiekers die door Jeff werden gezongen. Er was ook een extra traktatie van originele beelden uit de jaren 70 Sweet als eerbetoon aan Brian Connelly en Mick Tucker. Nooit iemand om een ​​kans te missen, de band maakte ook een compilatie van greatest hits album met alle hits opnieuw opgenomen met Jeff op zang behalve 3 van de nummers, de Staus Quo-achtige, Am I ever gonna see your face again die was gezongen door Mal McNulty, Four Tops cover, Reach out, I'll be there die werd gezongen door Paul Mario Day en Love is like oxygen die werd gezongen door Chad Brown. Deze fantastische verzameling hits wordt toepasselijk Chronologie genoemd.


Helaas besloot Jeff in 2003 dat het tijd was om de band te verlaten en hij wordt erg gemist door Sweet-fans over de hele wereld, van wie velen nog steeds beweren dat Jeff de beste Sweet-zanger was na Brian Connelly.


Jeff Brown Solo te zien in Cafe den Aker ( zaaltje ) op 11 december 2022,

Driehoekstraat 14, 2180 Ekeren / Aanvang 16 uur

Reserveren via email : theatertv001@gmail.com of aan den toog van Cafe Den Aker

( Slechts 10 euro )
41 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page