top of page

"Zeg 'ns Aaa"-acteur John Leddy (92) is overleden


Afgelopen weekend is de Nederlandse acteur John Leddy na een kort ziekbed overleden. Hij was 92 jaar. In de jaren 80 en 90 werd hij bekend door de populaire tv-serie "Zeg 'ns Aaa". Daarin speelde hij de rol van Koos Dobbelsteen, klusjesman en echtgenoot van huishoudster Mien Dobbelsteen, gespeeld door Carry Tefsen.


Leddy studeerde in 1956 af aan de Amsterdamse toneelschool en speelde ook mee in bekende tv-series als "De kleine waarheid" (met o.m. Willeke Alberti) en "Sil de strandjutter" (met o.m. Jan Decleir).

Bij het grote publiek brak hij door als Koos Dobbelsteen in "Zeg 'ns Aaa", een van de populairste Nederlandse sitcoms ooit. Die draait rond huisarts en alleenstaande moeder Lydie van der Ploeg, haar twee kinderen en haar naïeve huishoudster "met een schelle stem" Mien. De serie liep van 1981 tot 1993 en wordt nog geregeld herhaald op de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). Leddy is overleden in het ziekenhuis in Den Bosch, in het bijzijn van zijn familie. Hij zal in besloten kring worden begraven in Heusden, waar hij de voorbije 50 jaar heeft gewoond.


RUST ZACHT JOHN13 weergaven0 opmerkingen
bottom of page